Benieuwd naar de mogelijkheden op maat?

Contact opnemen

Podotherapeut Sint Maartenskliniek

Podotherapie Brenda Hendriks is een podotherapeut welke gevestigd was in de Sint Maartenskliniek. Podotherapie Brenda Hendriks is specialist op het gebied van de voet. Zij behandelt klachten die voortkomen uit een afwijkend looppatroon, stand van je voeten of een ziekte. Ook preventief kan een podotherapeut veel voor je betekenen. Denk aan een schoenadvies voor werk of sport.

Brenda verwelkomt je graag aan de Goorstraat 49 in Heesch.

Podotherapeutische (steun)zolen

Deze zolen worden ook wel steunzolen of inlegzolen genoemd. Deze zolen kunnen u helpen om van uw voetklachten af te komen.

Podotherapeutische (steun)zolen

De zolen ondersteunen uw banden, spieren en gewrichten om u beter en comfortabeler te laten lopen. Ook kunnen ze uw stand en looppatroon verbeteren.

Teenorthesen

Een teenorthese is een hulpmiddel dat volledig op maat wordt gemaakt van zacht siliconenmateriaal.

Teenorthesen

Dit ‘teenstukje’ kan helpen om de stand van de tenen te corrigeren en drukplekjes en wrijving van of tussen de tenen te verminderen en voorkomen.

Tapetherapie

Tapen is een behandelmethode voor overbelasting of sportletsel. Een medical taping kan spieren, pezen, bindweefselbanden en andere structuren ontlasten.

Tapetherapie

Het kan als voorlopige therapie alvast pijnvermindering geven in afwachting van de definitieve therapie, bijvoorbeeld podotherapeutische zolen.

Vilttherapie

Vilttherapie kan als tijdelijke therapie ingezet worden om een specifiek gebied te ontzien van overmatige druk.

Vilttherapie

Deze therapie wordt vaak ingezet om wonden drukvrij te leggen en hiermee de wondgenezing te bevorderen.

Manuele therapie voor de voet

Heeft u last van gewrichten in uw voet of enkel? Dan kan manuele therapie van Podotherapie Brenda Hendriks de uitkomst bieden.

Manuele therapie voor de voet

Is de boosdoenende plek in uw voet, enkel of onderbeen bekend? Dan worden er snelle, korte bewegingen gemaakt om de vastzittende gewrichten los te maken.

Instrumentele behandeling

U kunt bij Podotherapie Brenda Hendriks terecht voor een instrumentele behandeling. Deze behandeling wordt ook wel voetbehandeling genoemd.

Instrumentele behandeling

Met een freestechniek of een scalpel kunnen bijvoorbeeld likdoorns of eelt worden weggehaald.

Nagelbeugels

Nagelbeugels worden gebruikt bij ingegroeide nagels of wanneer een nagel dreigt in te groeien. Er zijn diverse mogelijkheden.

Nagelbeugels

Ook worden nagelbeugels toegepast bij tunnelvormige nagels, zogenaamde hyperconvexe nagels. De beugel corrigeert de stand van de nagel en voorkomt en verhelpt ingroei.

Diabetische voetscreening

Ben je diabetespatiënt? Dan heb je een verhoogd risico op het ontstaan van wondjes (ulcera) aan je voeten.

Diabetische voetscreening

Om het risico op wonden te voorkomen of zo klein mogelijk te houden is het belangrijk dat je je voeten goed verzorgt en jaarlijks laat controleren.

Waarom mijn praktijk?

Tijdens uw eerste afspraak zult u kennis maken met Brenda Hendriks. Na een uitgebreid vraaggesprek onderzoekt ze de oorzaak van uw klacht. Zij onderzoekt en test de stand en bewegingsmogelijkheden van je voeten, knieën, heupen en rug. Daarnaast analyseert ze uw gangpatroon. Aan de hand hiervan beoordeelt zij de aard van de klacht en of u in aanmerking komt voor een podotherapeutische behandeling.

Contact opnemen